Gevulde courgette met Marker Maagd van Bierderij Waterland

Opbrengsten1 portie
 2 middelgrote courgettes (ong 20 cm)
 150 g risotto rijst
 ½ ui of 1 sjalotje (fijn gehakt)
 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
 1 l warme groente bouillon
 75 g gemalen Parmezaanse kaas
 olijfolie
 2 eetlepels crème fraîche
 1 eetlepel citroensap
 peper uit de molen en zout
 ½ flesje Marker Maagd 33cl
1

Bak de ui en knoflook langzaam glazig en gaar in een ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe. Bak roerend 2 minuten mee. Voeg een half flesje Marker Maagd toe en laat al roerend het grootste deel van het bier verdampen.

2

Schep er dan een grote soeplepel met bouillon bij. Op laag vuur laten verdampen. Regelmatig roeren. Herhaal dit ongeveer 15 - 20 minuten tot de rijst beetgaar is.

3

Roer de crème fraîche, de citroensap en de helft van de kaas door de rijst. Haal de risotto van het vuur.

4

Ondertussen de courgettes in de lengte halveren en uithollen met een lepel. Wand van iets meer dan halve cm overhouden. Uitgestoken courgettevlees fijn hakken en door de risotto scheppen. De bootjes vullen met risotto en bestrooien met het restant van de geraspte parmezaan. De bootjes in een ovenschaal ong. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden plaatsen totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

5

Serveer per persoon een bootje met een gekoeld glas biologische Marker Waard van Bierderij Waterland. De frisse, lichte bitterheid van het witbier sluit naadloos aan bij de fluwelige smaak van courgette met risotto.

Ingrediënten

 2 middelgrote courgettes (ong 20 cm)
 150 g risotto rijst
 ½ ui of 1 sjalotje (fijn gehakt)
 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
 1 l warme groente bouillon
 75 g gemalen Parmezaanse kaas
 olijfolie
 2 eetlepels crème fraîche
 1 eetlepel citroensap
 peper uit de molen en zout
 ½ flesje Marker Maagd 33cl

Aanwijzingen

1

Bak de ui en knoflook langzaam glazig en gaar in een ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe. Bak roerend 2 minuten mee. Voeg een half flesje Marker Maagd toe en laat al roerend het grootste deel van het bier verdampen.

2

Schep er dan een grote soeplepel met bouillon bij. Op laag vuur laten verdampen. Regelmatig roeren. Herhaal dit ongeveer 15 - 20 minuten tot de rijst beetgaar is.

3

Roer de crème fraîche, de citroensap en de helft van de kaas door de rijst. Haal de risotto van het vuur.

4

Ondertussen de courgettes in de lengte halveren en uithollen met een lepel. Wand van iets meer dan halve cm overhouden. Uitgestoken courgettevlees fijn hakken en door de risotto scheppen. De bootjes vullen met risotto en bestrooien met het restant van de geraspte parmezaan. De bootjes in een ovenschaal ong. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden plaatsen totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

5

Serveer per persoon een bootje met een gekoeld glas biologische Marker Waard van Bierderij Waterland. De frisse, lichte bitterheid van het witbier sluit naadloos aan bij de fluwelige smaak van courgette met risotto.

Gevulde courgette met Marker Maagd van Bierderij Waterland