Courgette met gegrilde rode paprika, gepofte knoflook en ansjovis

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote courgette
 6 eetlepels gegrilde rode paprika, gepureerd
 6 tot 8 teentjes geschilde knoflook
 6 reepjes ansjovis
 2 takjes bladselderij
 2 eetlepels olijfolie
 peper uit de molen en zout snaar smaak
1

De olie in een koekenpan verhitten en de teentjes knoflook zo kort mogelijk roerbakken. Met de deksel op de pan op de laagste hittebron nog kort garen, laten afkoelen en halveren.

2

De courgette in plakken van ongeveer 1 cm dikte snijden en in een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

De puree van gegrilde rode paprika over de plakken gestoomde courgette verdelen en met de gepofte knoflook, gehalveerde reepjes ansjovis en bladselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren, pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Ingrediënten

 1 middelgrote courgette
 6 eetlepels gegrilde rode paprika, gepureerd
 6 tot 8 teentjes geschilde knoflook
 6 reepjes ansjovis
 2 takjes bladselderij
 2 eetlepels olijfolie
 peper uit de molen en zout snaar smaak

Aanwijzingen

1

De olie in een koekenpan verhitten en de teentjes knoflook zo kort mogelijk roerbakken. Met de deksel op de pan op de laagste hittebron nog kort garen, laten afkoelen en halveren.

2

De courgette in plakken van ongeveer 1 cm dikte snijden en in een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

De puree van gegrilde rode paprika over de plakken gestoomde courgette verdelen en met de gepofte knoflook, gehalveerde reepjes ansjovis en bladselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren, pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Notes

Courgette met gegrilde rode paprika, gepofte knoflook en ansjovis