Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de ananas, verse gember, stukjes sjalot kort roerbakken. Rietsuiker of bruine suiker, geraspte mandarijnschil van een goed geboende mandarijn en enkele lepels water al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan 15 minuten stoven. Eventueel extra water gebruiken, zodat het mengsel smeuïg is. In de wok of braadpan laten afkoelen.
De niet de dunne plakjes beenham kort om en om bakken in de zonnebloemolie. De plakjes met het mengsel van de ananas over voorverwarmde bordjes verdelen.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de ananas en de sjalot in combinatie met de gember en de frisse toets van de mandarijnschil.
Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de ananas, verse gember, stukjes sjalot kort roerbakken. Rietsuiker of bruine suiker, geraspte mandarijnschil van een goed geboende mandarijn en enkele lepels water al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan 15 minuten stoven. Eventueel extra water gebruiken, zodat het mengsel smeuïg is. In de wok of braadpan laten afkoelen.
De niet de dunne plakjes beenham kort om en om bakken in de zonnebloemolie. De plakjes met het mengsel van de ananas over voorverwarmde bordjes verdelen.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de ananas en de sjalot in combinatie met de gember en de frisse toets van de mandarijnschil.