Pasta met lamsworstjes en paddenstoelen en Vandestreek Playground

Opbrengsten1 portie
 2 lamsworstjes
 5 g gedroogde funghi
 200 g gemengde paddenstoelen (vers)
 1 ui (fijn gehakt)
 1 teentje knoflook (fijn gehakt)
 ½ blik tomatenblokjes
 1 glas droge rode wijn
 1 gedroogde chilipeper
 1 mespunt suiker
 30 g geraspte Peccorino (of naar smaak)
 olijfolie
 handje peterselie (gehakt)
 1 eetlepel citroensap
 peper uit de molen en zout
1

De gedroogde paddenstoelen een half uur in wat warm water weken. Laten uitlekken en fijn snijden. Zet het weekvocht apart.

2

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de in stukjes gesneden lamsworstjes toe en bak licht bruin. Verkruimel de chilipeper erboven, blus af met de wijn en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, suiker, geweekte paddenstoelen en kookvocht toe. Laat de saus een uurtje op laag vuur pruttelen.

3

Zet een kwartier voor het einde een pan water op het vuur. Blancheer hierin de verse paddenstoelen 1 minuut. Schep ze door de saus en laat ze mee stoven.

4

Kook de pasta in het paddenstoelenwater. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer meteen met geraspte peccorino en peterselie.

5

Serveer hierbij een lintpasta (200 gr), bijvoorbeeld mafalda of tagliatelle. De volle warme smaak sluit mooi aan bij de pittig gehopte alcohol vrije (0,5% ABV) Playground IPA van Brouwerij Vandestreek, die recent de Gouden Pint 2018 won.

Ingrediënten

 2 lamsworstjes
 5 g gedroogde funghi
 200 g gemengde paddenstoelen (vers)
 1 ui (fijn gehakt)
 1 teentje knoflook (fijn gehakt)
 ½ blik tomatenblokjes
 1 glas droge rode wijn
 1 gedroogde chilipeper
 1 mespunt suiker
 30 g geraspte Peccorino (of naar smaak)
 olijfolie
 handje peterselie (gehakt)
 1 eetlepel citroensap
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

De gedroogde paddenstoelen een half uur in wat warm water weken. Laten uitlekken en fijn snijden. Zet het weekvocht apart.

2

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de in stukjes gesneden lamsworstjes toe en bak licht bruin. Verkruimel de chilipeper erboven, blus af met de wijn en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, suiker, geweekte paddenstoelen en kookvocht toe. Laat de saus een uurtje op laag vuur pruttelen.

3

Zet een kwartier voor het einde een pan water op het vuur. Blancheer hierin de verse paddenstoelen 1 minuut. Schep ze door de saus en laat ze mee stoven.

4

Kook de pasta in het paddenstoelenwater. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer meteen met geraspte peccorino en peterselie.

5

Serveer hierbij een lintpasta (200 gr), bijvoorbeeld mafalda of tagliatelle. De volle warme smaak sluit mooi aan bij de pittig gehopte alcohol vrije (0,5% ABV) Playground IPA van Brouwerij Vandestreek, die recent de Gouden Pint 2018 won.

Notes

Pasta met lamsworstjes en paddenstoelen en Vandestreek Playground