Salade van oogbonen, peultjes, tomaat en Eem Bier Zonnig

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g oogbonen (black-eyed beans), gekookt, uit pot of blik
 2 sjalotjes
 8 kerstomaatjes
 150 g verse peultjes of dunne sperziebonen
 2 eetlepel dunne reepjes (gegrilde) rode paprika
 6 eetlepel olijfolie, extra vierge
 2 eetlepel limoen- of citroensap
 2 theelepel bloemenhoning
 50 tot 75 gram gemengde sla, met rucola, snijbiet
 ciabatta of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Oogbonen laten uitlekken en samen met de stukjes sjalot kort om en om bakken in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

2

De peultjes beetgaar koken en laten uitlekken.

3

Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla en dunne reepjes (gegrilde) rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover verdelen.

4

Met ciabatta of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Eem Bier Zonnig van 5,8 vol% erbij serveren. Dit fruitige, blonde bier combineert goed met de frisse toets van de salade en de dressing.

Ingrediënten

 200 g oogbonen (black-eyed beans), gekookt, uit pot of blik
 2 sjalotjes
 8 kerstomaatjes
 150 g verse peultjes of dunne sperziebonen
 2 eetlepel dunne reepjes (gegrilde) rode paprika
 6 eetlepel olijfolie, extra vierge
 2 eetlepel limoen- of citroensap
 2 theelepel bloemenhoning
 50 tot 75 gram gemengde sla, met rucola, snijbiet
 ciabatta of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Oogbonen laten uitlekken en samen met de stukjes sjalot kort om en om bakken in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

2

De peultjes beetgaar koken en laten uitlekken.

3

Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla en dunne reepjes (gegrilde) rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover verdelen.

4

Met ciabatta of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Eem Bier Zonnig van 5,8 vol% erbij serveren. Dit fruitige, blonde bier combineert goed met de frisse toets van de salade en de dressing.

Notes

Salade van oogbonen, peultjes, tomaat en Eem Bier Zonnig