Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Oogbonen laten uitlekken en samen met de stukjes sjalot kort om en om bakken in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
De peultjes beetgaar koken en laten uitlekken.
Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla en dunne reepjes (gegrilde) rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover verdelen.
Met ciabatta of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Eem Bier Zonnig van 5,8 vol% erbij serveren. Dit fruitige, blonde bier combineert goed met de frisse toets van de salade en de dressing.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Oogbonen laten uitlekken en samen met de stukjes sjalot kort om en om bakken in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
De peultjes beetgaar koken en laten uitlekken.
Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla en dunne reepjes (gegrilde) rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover verdelen.
Met ciabatta of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Eem Bier Zonnig van 5,8 vol% erbij serveren. Dit fruitige, blonde bier combineert goed met de frisse toets van de salade en de dressing.