Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk
Type: Pilsener
Met een speciaal vormpje rondjes uit de plakken flespompoen steken. In een stoommandje boven heet water beetgaar koken en laten afkoelen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de kikkererwten kort roerbakken. Bouillon en ras el hanout al roerend toevoegen en 15 minuten op de laagste hittebron stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Ras el hanout is een specerijenmelange en in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar. De kikkererwten met wat saus over de rondjes flespompoen verdelen. Met stukjes gegrilde rode paprika en ringetjes lente ui garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt)
Met een speciaal vormpje rondjes uit de plakken flespompoen steken. In een stoommandje boven heet water beetgaar koken en laten afkoelen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de kikkererwten kort roerbakken. Bouillon en ras el hanout al roerend toevoegen en 15 minuten op de laagste hittebron stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Ras el hanout is een specerijenmelange en in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar. De kikkererwten met wat saus over de rondjes flespompoen verdelen. Met stukjes gegrilde rode paprika en ringetjes lente ui garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt)