Varkenshaas of magere varkensfricandeau in gelijkmatige blokjes snijden.
Een marinade maken van de olie, de vijf kruidenpoeder (verkrijgbaar bij Chinese- of Oosterse voedingswinkels), teentjes knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren. De blokjes vlees gedurende 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren.
De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of onder een hete grill of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin laten worden. Af en toe de spiesjes met het restant van de marinade lichtjes bestrijken.
Zo warm mogelijk serveren met mihoen of rijstvermicelli en kort gewokte paksoi of reepjes gewokte spitskool. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere bier met aangename toetsen van karamel en een klein zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van het vlees en de kruidige toets van de vijf kruidenpoeder.
Varkenshaas of magere varkensfricandeau in gelijkmatige blokjes snijden.
Een marinade maken van de olie, de vijf kruidenpoeder (verkrijgbaar bij Chinese- of Oosterse voedingswinkels), teentjes knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren. De blokjes vlees gedurende 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren.
De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of onder een hete grill of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin laten worden. Af en toe de spiesjes met het restant van de marinade lichtjes bestrijken.
Zo warm mogelijk serveren met mihoen of rijstvermicelli en kort gewokte paksoi of reepjes gewokte spitskool. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere bier met aangename toetsen van karamel en een klein zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van het vlees en de kruidige toets van de vijf kruidenpoeder.