Forelfilet, komkommer, appel en radijs

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g licht gerookte forelfilet, in plakjes
 1 halve, kleine komkommer, geschild, in plakjes
 6 radijsjes, in plakjes 1 halve zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, piepkleine blokjes
 2 eetlepel kleine kappertjes
 3 eetlepel Griekse yoghurt
 3 eetlepel mascarpone licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de yoghurt, mascarpone, blokjes appel en kleine kappertjes mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

De plakjes forelfilet, komkommer en radijs op bordjes plaatsen en de licht gekoelde dipsaus erover verdelen. Naar smaak met plakjes licht geroosterde sneetjes stokbrood of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7vol%, niet te zwaar gehopt. Probeer ook eens een alcoholvrije pils of alcoholvrije India Pale Ale (IPA).

Ingrediënten

 250 g licht gerookte forelfilet, in plakjes
 1 halve, kleine komkommer, geschild, in plakjes
 6 radijsjes, in plakjes 1 halve zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, piepkleine blokjes
 2 eetlepel kleine kappertjes
 3 eetlepel Griekse yoghurt
 3 eetlepel mascarpone licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de yoghurt, mascarpone, blokjes appel en kleine kappertjes mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

De plakjes forelfilet, komkommer en radijs op bordjes plaatsen en de licht gekoelde dipsaus erover verdelen. Naar smaak met plakjes licht geroosterde sneetjes stokbrood of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7vol%, niet te zwaar gehopt. Probeer ook eens een alcoholvrije pils of alcoholvrije India Pale Ale (IPA).

Notes

Forelfilet, komkommer, appel en radijs