Pastrami met avocado en tomaat

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g pastrami (of magere lamsham), in dunne plakjes
 1 kleine avocado, zonder schil, ontpit
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 2 kleine trostomaten of 2 grote Tasty Tom tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
 3 eetlepel olijfolie, extra vierge licht geroosterde sneden ciabatta of Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De blokjes trostomaat of Tasty Tom tomaat met weinig zout bestrooien. De olijfolie erover verdelen en gedurende 30 minuten of iets langer op een koele plek plaatsen. Af en toe omscheppen. De avocado zo fijn mogelijk met een vork maken of met de staafmixer pureren. Citroen- of limoensap erdoor roeren om verkleuren tegen te gaan. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De avocado over de dunne plakjes pastrami (of magere lamsham) verdelen en met de blokjes tomaat vermengd met de olijfolie garneren. Naar smaak met licht geroosterde sneden ciabatta of Turks brood garneren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (IPA), mild van smaak. Probeer ook eens een goede gekoelde alcholvrije pils, alcoholvrije Weizen of alcoholvrije India Pale Ale (IPA).

Ingrediënten

 200 g pastrami (of magere lamsham), in dunne plakjes
 1 kleine avocado, zonder schil, ontpit
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 2 kleine trostomaten of 2 grote Tasty Tom tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
 3 eetlepel olijfolie, extra vierge licht geroosterde sneden ciabatta of Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De blokjes trostomaat of Tasty Tom tomaat met weinig zout bestrooien. De olijfolie erover verdelen en gedurende 30 minuten of iets langer op een koele plek plaatsen. Af en toe omscheppen. De avocado zo fijn mogelijk met een vork maken of met de staafmixer pureren. Citroen- of limoensap erdoor roeren om verkleuren tegen te gaan. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De avocado over de dunne plakjes pastrami (of magere lamsham) verdelen en met de blokjes tomaat vermengd met de olijfolie garneren. Naar smaak met licht geroosterde sneden ciabatta of Turks brood garneren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (IPA), mild van smaak. Probeer ook eens een goede gekoelde alcholvrije pils, alcoholvrije Weizen of alcoholvrije India Pale Ale (IPA).

Notes

Pastrami met avocado en tomaat