Lamsspiesjes met kikkererwtenpuree

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g lamsbout of runderbiefstuk, in blokjes
 2 eetlepel vers citroensap
 250 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepel fijngestampte korianderzaadjes
 3 theelepel ras el hanout
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepel blaadjes verse koriander
 peper uit de molen en zout naar maak
1

Mocht er geen verse lamsbout beschikbaar zijn, lamsbout uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien. De kikkererwten in lauwwarm water wellen zodat de velletjes losraken.

2

De blokjes lamsbout of runderbiefstuk gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap marineren. Af en toe omkeren.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de kikkererwten met wat vocht uit de pot en geperste knoflook en ras el hanout gedurende 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Met de staafmixer pureren en de fijngestampte korianderzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is een specerijen mengsel uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in Oosterse- en mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

4

De blokjes vlees iets deppen, aan spiesjes rijgen en om en om goudbruin roosteren op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de kikkererwtenpuree serveren. Met blaadjes verse koriander garneren.

5

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier, licht tussen 5 en 8 vol% (bijvoorbeeld dubbel), Porter tussen 6 en 8 vol%

Ingrediënten

 400 g lamsbout of runderbiefstuk, in blokjes
 2 eetlepel vers citroensap
 250 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepel fijngestampte korianderzaadjes
 3 theelepel ras el hanout
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepel blaadjes verse koriander
 peper uit de molen en zout naar maak

Aanwijzingen

1

Mocht er geen verse lamsbout beschikbaar zijn, lamsbout uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien. De kikkererwten in lauwwarm water wellen zodat de velletjes losraken.

2

De blokjes lamsbout of runderbiefstuk gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap marineren. Af en toe omkeren.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de kikkererwten met wat vocht uit de pot en geperste knoflook en ras el hanout gedurende 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Met de staafmixer pureren en de fijngestampte korianderzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is een specerijen mengsel uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in Oosterse- en mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

4

De blokjes vlees iets deppen, aan spiesjes rijgen en om en om goudbruin roosteren op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de kikkererwtenpuree serveren. Met blaadjes verse koriander garneren.

5

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier, licht tussen 5 en 8 vol% (bijvoorbeeld dubbel), Porter tussen 6 en 8 vol%

Notes

Lamsspiesjes met kikkererwtenpuree