Gerookte zalmfilet met lente-ui en kappertjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 lente-uien of 2 dunne preitjes, schoongemaakt
 250 g licht gerookte zalmfilet
 2 eetlepel mayonaise, bio kwaliteit of zelf gemaakt
 2 eetlepel mascarpone
 1 hardgekookt ei, fijngehakt
 2 eetlepel kappertjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De lente-uien of dunne preitjes halveren en met een snufje zout beetgaar koken of beetgaar in een stoommandje boven heet water stomen.

2

De mayonaise en mascarpone mengen met het fijngehakte ei, fijngeknipte verse bieslook en 1 eetlepel kappertjes. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De lente-uien of dunne preitjes op borden rangschikken en de gerookte zalmfilet, gemengde mayonaise en 1 eetlepel kappertjes erover verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Session IPA tussen 3 en 5 vol%, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (milde versie, niet te zwaar gehopt).

Ingrediënten

 4 lente-uien of 2 dunne preitjes, schoongemaakt
 250 g licht gerookte zalmfilet
 2 eetlepel mayonaise, bio kwaliteit of zelf gemaakt
 2 eetlepel mascarpone
 1 hardgekookt ei, fijngehakt
 2 eetlepel kappertjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De lente-uien of dunne preitjes halveren en met een snufje zout beetgaar koken of beetgaar in een stoommandje boven heet water stomen.

2

De mayonaise en mascarpone mengen met het fijngehakte ei, fijngeknipte verse bieslook en 1 eetlepel kappertjes. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De lente-uien of dunne preitjes op borden rangschikken en de gerookte zalmfilet, gemengde mayonaise en 1 eetlepel kappertjes erover verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Session IPA tussen 3 en 5 vol%, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (milde versie, niet te zwaar gehopt).

Notes

Gerookte zalmfilet met lente-ui en kappertjes