Kapucijners met rode ui, chorizo en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 300 g jonge kapucijners (of kleine witte bonen), gekookt, in blik of pot
 2 middelgrote rode uien, geschild, in plakjes
 100 g chorizo, met licht gerookte, rode paprikapoeder, in dunne plakjes
 1 theelepel fijn gekneusde komijnzaadjes
 10 eetlepel gevogelte- of groente bouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kapucijners (of kleine witte bonen) toevoegen. Vijf eetlepels bouillon en de fijn gekneusde komijnzaadjes erdoor roeren en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Twee tot drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes rode ui om een om lichtjes bakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 4 tot 5 minuten garen. Af en toe omkeren.

3

De dunne plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet om en om licht krokant bakken. Kapucijners, rode uiringen en plakjes licht krokante chorizo over voorverwarmde borden verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere trappistenbier met een aangename karameltoets en een licht zoetje past goed bij de licht zoete smaak van de rode ui in combinatie met de licht kruidige toets van de kapucijners en de licht gerookte toets van de paprikapoeder in de chrorizo,

Ingrediënten

 300 g jonge kapucijners (of kleine witte bonen), gekookt, in blik of pot
 2 middelgrote rode uien, geschild, in plakjes
 100 g chorizo, met licht gerookte, rode paprikapoeder, in dunne plakjes
 1 theelepel fijn gekneusde komijnzaadjes
 10 eetlepel gevogelte- of groente bouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kapucijners (of kleine witte bonen) toevoegen. Vijf eetlepels bouillon en de fijn gekneusde komijnzaadjes erdoor roeren en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Twee tot drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes rode ui om een om lichtjes bakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 4 tot 5 minuten garen. Af en toe omkeren.

3

De dunne plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet om en om licht krokant bakken. Kapucijners, rode uiringen en plakjes licht krokante chorizo over voorverwarmde borden verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere trappistenbier met een aangename karameltoets en een licht zoetje past goed bij de licht zoete smaak van de rode ui in combinatie met de licht kruidige toets van de kapucijners en de licht gerookte toets van de paprikapoeder in de chrorizo,

Notes

Kapucijners met rode ui, chorizo en Westmalle Trappist Dubbel