Overgebleven graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
In een mengkom de blokjes rode biet, aardappel, grove mosterd, mayonaise en fijn gekneusde witte peperkorrels mengen. Op smaak brengen met zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen.
De makreel filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
Met het mengsel van rode biet serveren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel van 9,5 vol% erbij serveren. De fruitige toets van onder meer banaan, de volmondige smaak van dit blonde bier en het subtiel bittertje in de afdronk, passen goed bij de aardse smaak van de rode biet en de pittige toets van de grove mosterd.
Overgebleven graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
In een mengkom de blokjes rode biet, aardappel, grove mosterd, mayonaise en fijn gekneusde witte peperkorrels mengen. Op smaak brengen met zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen.
De makreel filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
Met het mengsel van rode biet serveren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel van 9,5 vol% erbij serveren. De fruitige toets van onder meer banaan, de volmondige smaak van dit blonde bier en het subtiel bittertje in de afdronk, passen goed bij de aardse smaak van de rode biet en de pittige toets van de grove mosterd.