Spitskool met gemengde paddenstoelen, hoisin saus en Duits & Lauret Dubbelbock

Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote spits- of groene kool
 50 g kastanjechampignons
 50 g shiitake
 50 g oesterzwammen
 3 theelepel hoisin saus
 1 sjalot, geschild, in dunne stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Gave bladeren uit de spits- of groene kool snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen. De paddenstoelen schoon vegen. De harde onderkant van de paddenstoelen afsnijden en in stukjes scheuren of snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes samen met de dunne stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 5 minuten laten pruttelen. Tegen het einde de geperste knoflook en de hoisin saus erdoor roeren. Deze ingedikte aromatische soja saus heeft een licht zoete smaak In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de koolbladeren verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Naar smaak zeer kort in de magnetron of voorverwarmde oven verwarmen. Als aperitiefhapje serveren of als maaltijd, vergezeld van zilvervliesrijst of mihoen.

3

Een licht gekoeld glas Duits en Lauret Dubbelbock erbij serveren. De geroosterde moutsoorten, aromatische hopsoorten en subtiele houttoets van dit bockbier van 7,5 vol% komen goed tot hun recht bij de licht aardse smaak van de paddestoelen, het subtiele zoetje van de hoisinsaus in combinatie met de smaak van de spitskool.

Ingrediënten

 1 middelgrote spits- of groene kool
 50 g kastanjechampignons
 50 g shiitake
 50 g oesterzwammen
 3 theelepel hoisin saus
 1 sjalot, geschild, in dunne stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Gave bladeren uit de spits- of groene kool snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen. De paddenstoelen schoon vegen. De harde onderkant van de paddenstoelen afsnijden en in stukjes scheuren of snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes samen met de dunne stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 5 minuten laten pruttelen. Tegen het einde de geperste knoflook en de hoisin saus erdoor roeren. Deze ingedikte aromatische soja saus heeft een licht zoete smaak In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de koolbladeren verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Naar smaak zeer kort in de magnetron of voorverwarmde oven verwarmen. Als aperitiefhapje serveren of als maaltijd, vergezeld van zilvervliesrijst of mihoen.

3

Een licht gekoeld glas Duits en Lauret Dubbelbock erbij serveren. De geroosterde moutsoorten, aromatische hopsoorten en subtiele houttoets van dit bockbier van 7,5 vol% komen goed tot hun recht bij de licht aardse smaak van de paddestoelen, het subtiele zoetje van de hoisinsaus in combinatie met de smaak van de spitskool.

Notes

Spitskool met gemengde paddenstoelen, hoisin saus en Duits & Lauret Dubbelbock