Wentelteefjes met vijgenpuree, amandelen en Black Sabbath

Categorie
Opbrengsten1 portie
 6 sneden (oud) volkorenbrood of witbrood
 150 ml halfvolle melk
 1 groot ei
 8 kleine vijgen
 100 g fijngemalen, ontvelde amandelen
 50 g amandelsnippers, voor de garnering, zeer kort verwarmd
 150 ml Black Sabbath. kamertemperatuur
 4 eetlepel zonnebloemolie
 2 eetlepel roomboter
 poedersuiker (of lichte basterdsuiker)
1

De kleine vijgen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in de Black Sabbath weken. Na het weken met het restant van het bier in de staafmixer pureren. Na het pureren de fijngemalen, ontvelde amandelen erdoor roeren.

2

In een schaal een beslag maken van het ei en de melk. De puree over een snee brood verdelen en met de andere snee afdekken. Goed aandrukken. Door het beslag halen en het overtollige beslag in de schaal opvangen. Een mengsel van de olie en de boter in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de sneden kort om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en halveren of in driehoekjes snijden. Lichtjes met zeer kort verwarmde amandelsnippers en poedersuiker bestrooien en over bordjes verdelen.

3

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Black Sabbath erbij serveren. Dit donkere bier van 10 vol%, volmondig van smaak met een aangenaam licht zoetje past goed bij de zoete smaak van de geweekte vijgen, de subtiele toets van de amandelen en de zachte smaak van het gebakken brood.

4

Brouwerij Bliksem Breda
info@brouwerijbliksem.nl en www.brouwerijbliksem.nl
Assortiment van deze brouwerij: After Shock, Saison In The Abbys, Grom, Rye The Lightning, Hemelvuur, Blitz, Kermis In de Ale, Black Sabbath en andere bieren. Voor het volledige assortiment op dit moment, zie website

Ingrediënten

 6 sneden (oud) volkorenbrood of witbrood
 150 ml halfvolle melk
 1 groot ei
 8 kleine vijgen
 100 g fijngemalen, ontvelde amandelen
 50 g amandelsnippers, voor de garnering, zeer kort verwarmd
 150 ml Black Sabbath. kamertemperatuur
 4 eetlepel zonnebloemolie
 2 eetlepel roomboter
 poedersuiker (of lichte basterdsuiker)

Aanwijzingen

1

De kleine vijgen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in de Black Sabbath weken. Na het weken met het restant van het bier in de staafmixer pureren. Na het pureren de fijngemalen, ontvelde amandelen erdoor roeren.

2

In een schaal een beslag maken van het ei en de melk. De puree over een snee brood verdelen en met de andere snee afdekken. Goed aandrukken. Door het beslag halen en het overtollige beslag in de schaal opvangen. Een mengsel van de olie en de boter in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de sneden kort om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en halveren of in driehoekjes snijden. Lichtjes met zeer kort verwarmde amandelsnippers en poedersuiker bestrooien en over bordjes verdelen.

3

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Black Sabbath erbij serveren. Dit donkere bier van 10 vol%, volmondig van smaak met een aangenaam licht zoetje past goed bij de zoete smaak van de geweekte vijgen, de subtiele toets van de amandelen en de zachte smaak van het gebakken brood.

4

Brouwerij Bliksem Breda
info@brouwerijbliksem.nl en www.brouwerijbliksem.nl
Assortiment van deze brouwerij: After Shock, Saison In The Abbys, Grom, Rye The Lightning, Hemelvuur, Blitz, Kermis In de Ale, Black Sabbath en andere bieren. Voor het volledige assortiment op dit moment, zie website

Notes

Wentelteefjes met vijgenpuree, amandelen en Black Sabbath