Garnalen met snijbonen, kokoscrème, tomaatjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g grote garnalen, gepeld, schoongemaakt
 150 g snijbonen of sperziebonen, plakjes kort gestoomd of gekookt
 3 eetlepels kokoscrème, opgelost in weinig warm water
 6 zoete, kleine tomaatjes, gehalveerd
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 theelepels pikante chilivlokken of Spaans pepertje, piepkleine stukjes
 3 theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de snijbonen met de kokoscrème mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De grote garnalen om en in 4 eetlepels olie bakken. Af en toe omkeren. Geperste knoflook en chilivlokken of Spaans pepertje erdoor roeren. over schaaltjes of bordjes verdelen. Met de snijbonen en tomaatjes met selderijzout garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de garnalen en de smeuïge smaak van de snijbonen.

Ingrediënten

 250 g grote garnalen, gepeld, schoongemaakt
 150 g snijbonen of sperziebonen, plakjes kort gestoomd of gekookt
 3 eetlepels kokoscrème, opgelost in weinig warm water
 6 zoete, kleine tomaatjes, gehalveerd
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 theelepels pikante chilivlokken of Spaans pepertje, piepkleine stukjes
 3 theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout
Garnalen met snijbonen, kokoscrème, tomaatjes