Beschuit met ananas, dadel- en mandarijnpuree

Categorie
Opbrengsten1 portie
 6 ontpitte dadels, piepkleine stukjes
 2 theelepels flinterdun gesneden mandarijnschil (of sinaasappelschil)
 4 schijven verse ananas (eventueel uit pot of blik) kort om en om gebakken
 4 eierbeschuiten
 2 eetlepels ontvelde mandarijn, dunne schijfjes
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes dadel kort om en om bakken. Hittebron verlagen, mandarijnschil en wat water toevoegen en gedurende ruim 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. In de wok of koekenpan afkoelen. Naar smaak fijn maken met een vork. De puree in het midden van de schijven ananas verdelen en met dunne schijfjes mandarijn garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Honingbier tussen 5 en 8 vol%, donker bier, licht (tot 7,5 vol%), met een licht zoetje, Porter tussen 5 en 8 vol%, donker bier zwaar, vanaf 7,5 vol%, met een zoetje, bijvoorbeeld menige Quadrupel in een proefglaasje van 10 of 15 cl. De volmondige smaak van deze bieren en het vaak aangename lichte zoetje, passen goed bij de zoete toets  van de puree.

Ingrediënten

 6 ontpitte dadels, piepkleine stukjes
 2 theelepels flinterdun gesneden mandarijnschil (of sinaasappelschil)
 4 schijven verse ananas (eventueel uit pot of blik) kort om en om gebakken
 4 eierbeschuiten
 2 eetlepels ontvelde mandarijn, dunne schijfjes
 zonnebloemolie
Beschuit met ananas, dadel- en mandarijnpuree