Kipdijfilet met spitskool, ras el hanout en rode ui

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijfilet, bio-kwaliteit, blokjes of stukjes
 250 g spitskool, gave bladeren, gestoomd
 2 afgestreken eetlepels ras el hanout
 1 middelgrote rode ui, blokjes of stukjes
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels sambal oelek of sambal badjak
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de kipdijfilet aanbraden. Ui, knoflook toevoegen en kort bakken. Bouillon en ras el hanout toevoegen. Goed roeren en op de laagste hittebron 30 minuten stoven. Tegen het einde de sambal erdoor roeren. De gestoomde koolbladeren met dit mengsel vullen en zo warm mogelijk  serveren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% alc., zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige en licht pikante toets van dit gerecht.

Ingrediënten

 400 g kipdijfilet, bio-kwaliteit, blokjes of stukjes
 250 g spitskool, gave bladeren, gestoomd
 2 afgestreken eetlepels ras el hanout
 1 middelgrote rode ui, blokjes of stukjes
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels sambal oelek of sambal badjak
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Kipdijfilet met spitskool, ras el hanout en rode ui