Rijst- en maïskoekjes met Thaise curry en kokoscrème

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g gekookte witte rijst, bijvoorbeeld Basmati
 150 g gekookte maïskorrels, uit pot of blik
 1 klein ei
 4 afgestreken eetlepels bloem
 2 theelepels pikante chilivlokken
 1 theelepel komijnzaadjes, uit de vijzel
 4 eetlepels Thaise curry, groene of gele soort
 4 volle eetlepels kokoscrème
 20 cl groentebouillon
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de rijst, maïskorrels, het ei, de bloem, de chilivlokken en de komijnzaadjes goed mengen. Naar smaak zout en peper toevoegen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. In een koekenpan de kokoscrème en Thaise curry met 8 eetlepels bouillon verwarmen. Goed roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Naar smaak extra bouillon toevoegen. De mengkom uit de koelkast halen. Balletjes vormen en iets plat slaan. Voldoende olie in een koekenpan verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Serveren met de saus van Thaise curry.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de volmondige smaak van de rijst- en maiskoekjes, het lichte zoetje van de maïs en de licht pikante toets van de saus.

Ingrediënten

 200 g gekookte witte rijst, bijvoorbeeld Basmati
 150 g gekookte maïskorrels, uit pot of blik
 1 klein ei
 4 afgestreken eetlepels bloem
 2 theelepels pikante chilivlokken
 1 theelepel komijnzaadjes, uit de vijzel
 4 eetlepels Thaise curry, groene of gele soort
 4 volle eetlepels kokoscrème
 20 cl groentebouillon
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Rijst- en maïskoekjes met Thaise curry en kokoscrème