Pasta met spinazie, blauwaderkaas en tomatensaus

Opbrengsten1 portie
 200 g pasta, bijvoorbeeld oortjes, schelpjes, beetgaar gekookt
 200 g bladspinazie, harde steeltjes verwijderd, kort gestoomd
 100 g blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, kleine stukjes
 6 eetlepels tomaatblokjes, blik of pot
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 afgestreken theelepels licht pikante chilivlokken
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout
1

Bereidingswijze:

In de wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de tomaatblokjes kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en chilivlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De gestoomde bladspinazie met de beetgare pasta mengen en zeer kort verwarmen. Op (diepe) voorverwarmde borden plaatsen en de stukjes blauwaderkaas en de tomatensaus erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, zeer milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de aardse smaak van de bladspinazie, de licht zilte toets van de blauwaderkaas en de licht pikante smaak van de tomatensaus.

Ingrediënten

 200 g pasta, bijvoorbeeld oortjes, schelpjes, beetgaar gekookt
 200 g bladspinazie, harde steeltjes verwijderd, kort gestoomd
 100 g blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, kleine stukjes
 6 eetlepels tomaatblokjes, blik of pot
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 afgestreken theelepels licht pikante chilivlokken
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In de wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de tomaatblokjes kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en chilivlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De gestoomde bladspinazie met de beetgare pasta mengen en zeer kort verwarmen. Op (diepe) voorverwarmde borden plaatsen en de stukjes blauwaderkaas en de tomatensaus erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, zeer milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de aardse smaak van de bladspinazie, de licht zilte toets van de blauwaderkaas en de licht pikante smaak van de tomatensaus.

Notes

Pasta met spinazie, blauwaderkaas en tomatensaus