Gele erwtenpuree met kipdijenfilet, ras el hanout

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g gele erwten, gekookt, gepureerd
 400 g kipdijenfilet, blokjes of plakjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, blokjes of stukjes
 2 sjalotten, geschild, stukjes
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels ras el hanout
 30 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels selderijblad of verse korianderblaadjes, fijngeknipt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de kipdijenfilet aan alle kanten kort aanbraden. Sjalot roerend toevoegen en kort meebraden. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 30 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Halverwege de bleekselderij, geperste knoflook en ras el hanout toevoegen en verder stoven. Naar smaak het stoofvocht iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De gepureerde gele erwten zeer kort verwarmen en wat olijfolie erdoor roeren. Op voorverwarmde borden plaatsen en de kipdijenfilet en wat saus erover verdelen. Met fijngeknipte bladselderij of verse korianderblaadjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de saus, het smeuïge mondgevoel van de kip en de zachte smaak van de gele erwtenpuree.

Ingrediënten

 250 g gele erwten, gekookt, gepureerd
 400 g kipdijenfilet, blokjes of plakjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, blokjes of stukjes
 2 sjalotten, geschild, stukjes
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels ras el hanout
 30 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels selderijblad of verse korianderblaadjes, fijngeknipt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de kipdijenfilet aan alle kanten kort aanbraden. Sjalot roerend toevoegen en kort meebraden. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 30 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Halverwege de bleekselderij, geperste knoflook en ras el hanout toevoegen en verder stoven. Naar smaak het stoofvocht iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De gepureerde gele erwten zeer kort verwarmen en wat olijfolie erdoor roeren. Op voorverwarmde borden plaatsen en de kipdijenfilet en wat saus erover verdelen. Met fijngeknipte bladselderij of verse korianderblaadjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de saus, het smeuïge mondgevoel van de kip en de zachte smaak van de gele erwtenpuree.

Notes

Gele erwtenpuree met kipdijenfilet, ras el hanout