Pita met visburger

Opbrengsten1 portie
 4 grote pita's, gehalveerd
 300 g heek-, kabeljauw- of schelvisfilet, stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, geraspt
 1 middelgroot ei
 1 grote aardappel, gekookt, gepureerd
 3 theelepels cajunkruiden
 1 theelepel pikante chilivlokken
 1 grote trostomaat, zaadlijst verwijderd, plakjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, plakjes, kort gestoomd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de stukjes vis met een vork fijn maken en de geraspte sjalot, het ei, de cajunkruiden, de chilivlokken en de gepureerde aardappel mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en plat slaan. Ruim olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en in de koekenpan iets laten afkoelen. De gehalveerde pita's om en om in een koekenpan of in een matig verwarmde oven verwarmen. De warme pita's met de visburger, plakjes tomaat en plakjes bleekselderij beleggen. Naar smaak wat olijfolie over de plakjes tomaat en plakjes bleekselderij druppelen en op smaak brengen met peper en zout.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de visburgers in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de kruidige toets van de cajunkruiden.

Ingrediënten

 4 grote pita's, gehalveerd
 300 g heek-, kabeljauw- of schelvisfilet, stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, geraspt
 1 middelgroot ei
 1 grote aardappel, gekookt, gepureerd
 3 theelepels cajunkruiden
 1 theelepel pikante chilivlokken
 1 grote trostomaat, zaadlijst verwijderd, plakjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, plakjes, kort gestoomd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een mengkom de stukjes vis met een vork fijn maken en de geraspte sjalot, het ei, de cajunkruiden, de chilivlokken en de gepureerde aardappel mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en plat slaan. Ruim olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en in de koekenpan iets laten afkoelen. De gehalveerde pita's om en om in een koekenpan of in een matig verwarmde oven verwarmen. De warme pita's met de visburger, plakjes tomaat en plakjes bleekselderij beleggen. Naar smaak wat olijfolie over de plakjes tomaat en plakjes bleekselderij druppelen en op smaak brengen met peper en zout.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de visburgers in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de kruidige toets van de cajunkruiden.

Notes

Pita met visburger