Bacon, ei, bleekselderij, sinaasappel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g bacon, dunne plakjes
 2 hardgekookte eieren
 6 eetlepels bleekselderij, draadjes verwijderd, piepkleine blokjes
 1 kleine sinaasappel, pitjes en wit verwijderd, piepkleine blokjes
 2 eetlepels mayonaise
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Het eigeel uit de hardgekookte eieren verwijderen en in een mengkom met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Zeer weinig olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon om en om licht krokant bakken. Over voorverwarmde borden verdelen en met het eigeel, piepkleine blokjes bleekselderij en piepkleine blokjes sinaasappel garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%. donker bier licht, tussen 6 en 8 vol% bijvoorbeeld Dubbel, Porter, Schwarzbier, Saison, milde Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse, vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de zilte toets van de bacon en de frisse smaak van de bleekselderij en sinaasappel.

Ingrediënten

 150 g bacon, dunne plakjes
 2 hardgekookte eieren
 6 eetlepels bleekselderij, draadjes verwijderd, piepkleine blokjes
 1 kleine sinaasappel, pitjes en wit verwijderd, piepkleine blokjes
 2 eetlepels mayonaise
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Het eigeel uit de hardgekookte eieren verwijderen en in een mengkom met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Zeer weinig olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon om en om licht krokant bakken. Over voorverwarmde borden verdelen en met het eigeel, piepkleine blokjes bleekselderij en piepkleine blokjes sinaasappel garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%. donker bier licht, tussen 6 en 8 vol% bijvoorbeeld Dubbel, Porter, Schwarzbier, Saison, milde Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse, vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de zilte toets van de bacon en de frisse smaak van de bleekselderij en sinaasappel.

Notes

Bacon, ei, bleekselderij, sinaasappel