Tagliatelle met tomatensaus, oregano en courgette

Opbrengsten1 portie
 200 g tagliatelle, of andere pasta, beetgaar gekookt
 8 eetlepels pruimtomaten, blokjes, uit blik of pot
 1 halve, kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd
 2 theelepels gedroogde oregano (of 3 takjes verse oregano)
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken
 4 kleine reepjes ansjovis, uit blik of pot, fijngesneden
 20 cl of iets meer groentebouillon
 2 eetlepels fijngesneden lente-ui
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes pruimtomaat kort roerbakken. Bouillon toevoegen en 30 tot 40 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de pikante chilivlokken, fijngesneden ansjovis en geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen. Samen met de tagliatelle of andere soort pasta over voorverwarmde (diepe) borden verdelen. Met de oregano en fijngesneden lente-ui garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante tomatensaus en de subtiele smaak van de kruidige oregano.

Ingrediënten

 200 g tagliatelle, of andere pasta, beetgaar gekookt
 8 eetlepels pruimtomaten, blokjes, uit blik of pot
 1 halve, kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd
 2 theelepels gedroogde oregano (of 3 takjes verse oregano)
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken
 4 kleine reepjes ansjovis, uit blik of pot, fijngesneden
 20 cl of iets meer groentebouillon
 2 eetlepels fijngesneden lente-ui
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes pruimtomaat kort roerbakken. Bouillon toevoegen en 30 tot 40 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de pikante chilivlokken, fijngesneden ansjovis en geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen. Samen met de tagliatelle of andere soort pasta over voorverwarmde (diepe) borden verdelen. Met de oregano en fijngesneden lente-ui garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante tomatensaus en de subtiele smaak van de kruidige oregano.

Notes

Tagliatelle met tomatensaus, oregano en courgette