Spitskool met maïs en courgette

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine spitskool, dunne reepjes
 100 g maïskorrels, gekookt, vers of uit blik, pot
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 1 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 3 eetlepels kokoscrème, van een blok
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De reepjes spitskool in een stoommandje boven het water beetgaar koken en laten afkoelen. De kokoscrème in weinig warm water oplossen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten. De kerriepoeder en bouillon roerend toevoegen en op de laagste hittebron 10 munten verwarmen. Af en toe roeren en tegen het einde van het verwarmen de opgeloste kokoscrème en de blokjes courgette toevoegen. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de reepjes spitskool verdelen en met de maïskorrels garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht aardse smaak van de beetgare spitskool, de zoetige smaak van de maïskorrels en de licht pikante toets van de kerriepoeder.

Ingrediënten

 1 kleine spitskool, dunne reepjes
 100 g maïskorrels, gekookt, vers of uit blik, pot
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 1 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 3 eetlepels kokoscrème, van een blok
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De reepjes spitskool in een stoommandje boven het water beetgaar koken en laten afkoelen. De kokoscrème in weinig warm water oplossen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten. De kerriepoeder en bouillon roerend toevoegen en op de laagste hittebron 10 munten verwarmen. Af en toe roeren en tegen het einde van het verwarmen de opgeloste kokoscrème en de blokjes courgette toevoegen. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de reepjes spitskool verdelen en met de maïskorrels garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht aardse smaak van de beetgare spitskool, de zoetige smaak van de maïskorrels en de licht pikante toets van de kerriepoeder.

Notes

Spitskool met maïs en courgette