Broodtaart met peer

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 sneden volkorenbrood of suikerbrood, zonder korst
 2 rijpe peren, bijvoorbeeld Conference, geschild, zonder klokhuis
 2 kleine eieren
 30 cl halfvolle melk
 2 afgestreken eetlepels vanillesuiker
 6 eetlepels zachte (room)boter
 5 eetlepels abrikozen- of sinaasappelmarmelade
1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. In een mengkom of schaal de eieren met de melk en vanillesuiker goed klutsen. De sneden brood zeer kort door het beslag wentelen. Overtollig beslag laten terugvloeien. De peren in gelijkmatige dunne plakjes snijden. De boter gelijkmatig over de bodem van een vuurvaste schaal verdelen. Vier sneden brood op de bodem plaatsen en enkele plakjes peer gelijkmatig over het brood verdelen. Afdekken met de andere vier sneden en de rest van de peer over de bovenkant verdelen. Het restant van het beslag over de bovenkant verdelen. De schaal in het midden van de oven plaatsen en in ruim 30 minuten op 140 tot 160 graden Celsius bakken tot het brood lichtbruin van kleur is. Eventueel afdekken met aluminiumfolie, zodat het geheel niet te donker gaat worden. Uit de oven halen en wat marmelade over de peer verdelen. Lauwwarm of koud serveren.

Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, donker bier (licht) tussen 6 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter. Donker bier (zwaar) tussen 8 en 10 vol%, bijvoorbeeld Quadrupel, geserveerd in een proefglaasje van 10 of 15 cl of naar smaak groter glas.

Ingrediënten

 8 sneden volkorenbrood of suikerbrood, zonder korst
 2 rijpe peren, bijvoorbeeld Conference, geschild, zonder klokhuis
 2 kleine eieren
 30 cl halfvolle melk
 2 afgestreken eetlepels vanillesuiker
 6 eetlepels zachte (room)boter
 5 eetlepels abrikozen- of sinaasappelmarmelade

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. In een mengkom of schaal de eieren met de melk en vanillesuiker goed klutsen. De sneden brood zeer kort door het beslag wentelen. Overtollig beslag laten terugvloeien. De peren in gelijkmatige dunne plakjes snijden. De boter gelijkmatig over de bodem van een vuurvaste schaal verdelen. Vier sneden brood op de bodem plaatsen en enkele plakjes peer gelijkmatig over het brood verdelen. Afdekken met de andere vier sneden en de rest van de peer over de bovenkant verdelen. Het restant van het beslag over de bovenkant verdelen. De schaal in het midden van de oven plaatsen en in ruim 30 minuten op 140 tot 160 graden Celsius bakken tot het brood lichtbruin van kleur is. Eventueel afdekken met aluminiumfolie, zodat het geheel niet te donker gaat worden. Uit de oven halen en wat marmelade over de peer verdelen. Lauwwarm of koud serveren.

Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, donker bier (licht) tussen 6 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter. Donker bier (zwaar) tussen 8 en 10 vol%, bijvoorbeeld Quadrupel, geserveerd in een proefglaasje van 10 of 15 cl of naar smaak groter glas.

Notes

Broodtaart met peer