Oogbonen, bladspinazie en flespompoen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g oogbonen (black-eyed peas), gekookt, pot of blik
 150 g bladspinazie gewassen, steeltjes verwijderd
 150 g flespompoen, geschild, zaadlijst verwijderd, kleine, dunne rondjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken
 2 theelepels fijn gekneusde korianderzaadjes
 15 cl groentebouillon
 1 klein Spaans pepertje, zaadlijst verwijderd, flinterdunne ringetjes
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de oogbonen kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijn gekneusde korianderzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met de pikante chilivlokken en wat zout. In een wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie zeer kort roerbakken. Tegen het einde van het bakken de geperste knoflook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De rondjes flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De groenten stapelen, eventueel met behulp van een ring, en over voorverwarmde borden verdelen. Met flinterdun gesneden stukjes van een Spaans pepertje garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en licht kruidige smaak van de oogbonen en de zachte smaak van de bladspinazie en flespompoen.

Ingrediënten

 200 g oogbonen (black-eyed peas), gekookt, pot of blik
 150 g bladspinazie gewassen, steeltjes verwijderd
 150 g flespompoen, geschild, zaadlijst verwijderd, kleine, dunne rondjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken
 2 theelepels fijn gekneusde korianderzaadjes
 15 cl groentebouillon
 1 klein Spaans pepertje, zaadlijst verwijderd, flinterdunne ringetjes
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de oogbonen kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijn gekneusde korianderzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met de pikante chilivlokken en wat zout. In een wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie zeer kort roerbakken. Tegen het einde van het bakken de geperste knoflook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De rondjes flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De groenten stapelen, eventueel met behulp van een ring, en over voorverwarmde borden verdelen. Met flinterdun gesneden stukjes van een Spaans pepertje garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en licht kruidige smaak van de oogbonen en de zachte smaak van de bladspinazie en flespompoen.

Notes

Oogbonen, bladspinazie en flespompoen