Penne met courgette, knoflooksalami en basilicum

Opbrengsten1 portie
 200 g penne of pennette, beetgaar gekookt
 1 kleine courgette
 150 g knoflooksalami, plakjes
 1 sjalot, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels chilivlokken
 4 eetlepels verse basilicumblaadjes, gescheurd
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Zoveel mogelijk het wit uit de courgette verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Vervolgens de blokjes courgette, chilivlokken en de geperste knoflook erdoor roeren en nog 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. De beetgaar gekookte penne erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De knoflooksalami in plakjes snijden en rolletjes vormen. De courgette en penne over voorverwarmde borden verdelen en met de knoflooksalami en basilicum garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de courgette, de intense smaak van de knoflooksalami en de kruidige toets van de verse basilicum.

Ingrediënten

 200 g penne of pennette, beetgaar gekookt
 1 kleine courgette
 150 g knoflooksalami, plakjes
 1 sjalot, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels chilivlokken
 4 eetlepels verse basilicumblaadjes, gescheurd
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Zoveel mogelijk het wit uit de courgette verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Vervolgens de blokjes courgette, chilivlokken en de geperste knoflook erdoor roeren en nog 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. De beetgaar gekookte penne erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De knoflooksalami in plakjes snijden en rolletjes vormen. De courgette en penne over voorverwarmde borden verdelen en met de knoflooksalami en basilicum garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de courgette, de intense smaak van de knoflooksalami en de kruidige toets van de verse basilicum.

Notes

Penne met courgette, knoflooksalami en basilicum