Pikante kip met salsa van mango, sjalot en bleekselderij

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, scharrelkwaliteit, blokjes
 1 kleine rijpe mango, geschild, ontpit, kleine blokjes
 1 sjalot, geschild, geraspt
 2 dunne bleekselderijstengels, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 2 eetlepels harissa
 4 eetlepels citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een schaal of mengkom de blokjes mango, bleekselderij en geraspte sjalot met het citroen- of limoensap en 4 eetlepels olie mengen. Afdekken en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes kipdijenfilet roerbakken tot ze lichtbruin van kleur zijn. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en de harissa vermengd met 4 eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met wat zout. Harissa is een kruidige pasta van rode pepers uit Noord-Afrikaanse landen en in tubes of blikjes verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De salsa op bordjes of schaaltjes plaatsen en de blokjes kipdijenfilet erover verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de kip in combinatie met de frisse smaak van de salsa.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, scharrelkwaliteit, blokjes
 1 kleine rijpe mango, geschild, ontpit, kleine blokjes
 1 sjalot, geschild, geraspt
 2 dunne bleekselderijstengels, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 2 eetlepels harissa
 4 eetlepels citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een schaal of mengkom de blokjes mango, bleekselderij en geraspte sjalot met het citroen- of limoensap en 4 eetlepels olie mengen. Afdekken en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes kipdijenfilet roerbakken tot ze lichtbruin van kleur zijn. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en de harissa vermengd met 4 eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met wat zout. Harissa is een kruidige pasta van rode pepers uit Noord-Afrikaanse landen en in tubes of blikjes verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De salsa op bordjes of schaaltjes plaatsen en de blokjes kipdijenfilet erover verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de kip in combinatie met de frisse smaak van de salsa.

Notes

Pikante kip met salsa van mango, sjalot en bleekselderij