Pastrami met paksoi

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 plakjes pastrami of mager pekelvlees, niet al te dun gesneden
 200 g paksoi, vooral de groene blaadjes, reepjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 eetlepel geraspte verse gember
 2 theelepels licht pikante chilivlokken
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De olie in een wok of braadpan verhitten en de reepjes paksoi kort roerbakken. Geperste knoflook, verse gember en bouillon erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. De chilivlokken toevoegen en iets laten afkoelen. Dit mengsel over de plakjes pastrami verdelen en oprollen.

Aanbevolen bieren: pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de chilivlokken, de frisse, licht pittige toets van de verse gember, in combinatie met de subtiele smaak van de licht gekruide, malse pastrami.

Ingrediënten

 8 plakjes pastrami of mager pekelvlees, niet al te dun gesneden
 200 g paksoi, vooral de groene blaadjes, reepjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 eetlepel geraspte verse gember
 2 theelepels licht pikante chilivlokken
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De olie in een wok of braadpan verhitten en de reepjes paksoi kort roerbakken. Geperste knoflook, verse gember en bouillon erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. De chilivlokken toevoegen en iets laten afkoelen. Dit mengsel over de plakjes pastrami verdelen en oprollen.

Aanbevolen bieren: pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de chilivlokken, de frisse, licht pittige toets van de verse gember, in combinatie met de subtiele smaak van de licht gekruide, malse pastrami.

Notes

Pastrami met paksoi