Omelette met courgette en kaas

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 middelgrote eieren
 4 eetlepels kookroom
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, geraspt
 1 sjalot, geschild, geraspt
 4 eetlepels Parmezaanse- of oude kaas, geraspt
 3 eetlepels zonnebloemolie
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom mengen. De olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en de courgette en sjalot zeer kort roerbakken. Het mengsel over de pan verdelen en met een vork iets uit elkaar halen. Met de deksel op de pan gedurende 4 minuten garen. In plakjes snijden en met de geraspte kaas garneren.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale. tussen 5 en 8 vol%. De verfrissende en vaak aangename fruitige toets van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de omelette en de licht zilte toets van de geraspte kaas.

Ingrediënten

 4 middelgrote eieren
 4 eetlepels kookroom
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, geraspt
 1 sjalot, geschild, geraspt
 4 eetlepels Parmezaanse- of oude kaas, geraspt
 3 eetlepels zonnebloemolie
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom mengen. De olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en de courgette en sjalot zeer kort roerbakken. Het mengsel over de pan verdelen en met een vork iets uit elkaar halen. Met de deksel op de pan gedurende 4 minuten garen. In plakjes snijden en met de geraspte kaas garneren.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale. tussen 5 en 8 vol%. De verfrissende en vaak aangename fruitige toets van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de omelette en de licht zilte toets van de geraspte kaas.

Notes

Omelette met courgette en kaas