Brownies met dadel en walnoten

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g chocolade, extra puur (72%), fijn gehakt
 125 g roomboter, kamertemperatuur
 100 g suiker
 2 middelgrote eieren
 100 g bloem, gezeefd
 75 g verkruimelde walnoten
 5 ontpitte dadels, kleine stukjes
 10 cl donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10, of ander donker trappistenbier, zwaar, of Russian Imperial Stout, quadrupel
 walnoten voor de garnering
1

Bereidingswijze:
De stukjes dadel gedurende 1 uur in het bier weken. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De chocolade in een pannetje boven heet water laten smelten en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de boter en suiker met de mixer kloppen en de eieren al kloppende één voor één erdoor roeren. De chocolade en de gezeefde bloem erdoor roeren. Vervolgens de chocolade, verkruimelde walnoten, de geweekte dadels en de eventuele rest van het bier. Een bakblik van 25 x 25 cm of andere vorm lichtjes met roomboter bestrijken. Het beslag erover verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Gedurende 35 tot 40 minuten bakken en erop toezien dat de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel afdekken met aluminiumfolie. Uit de oven halen, laten afkoelen, in plakken snijden en over bordjes verdelen. Met walnoten garneren. Aanbevolen bieren: donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10 of andere donkere trappistenbieren met ongeveer hetzelfde alcoholpercentage. Porter tussen 8 en 10 vol%. of Russian Imperial Stout of quadrupel.

Ingrediënten

 300 g chocolade, extra puur (72%), fijn gehakt
 125 g roomboter, kamertemperatuur
 100 g suiker
 2 middelgrote eieren
 100 g bloem, gezeefd
 75 g verkruimelde walnoten
 5 ontpitte dadels, kleine stukjes
 10 cl donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10, of ander donker trappistenbier, zwaar, of Russian Imperial Stout, quadrupel
 walnoten voor de garnering

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De stukjes dadel gedurende 1 uur in het bier weken. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De chocolade in een pannetje boven heet water laten smelten en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de boter en suiker met de mixer kloppen en de eieren al kloppende één voor één erdoor roeren. De chocolade en de gezeefde bloem erdoor roeren. Vervolgens de chocolade, verkruimelde walnoten, de geweekte dadels en de eventuele rest van het bier. Een bakblik van 25 x 25 cm of andere vorm lichtjes met roomboter bestrijken. Het beslag erover verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Gedurende 35 tot 40 minuten bakken en erop toezien dat de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel afdekken met aluminiumfolie. Uit de oven halen, laten afkoelen, in plakken snijden en over bordjes verdelen. Met walnoten garneren. Aanbevolen bieren: donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10 of andere donkere trappistenbieren met ongeveer hetzelfde alcoholpercentage. Porter tussen 8 en 10 vol%. of Russian Imperial Stout of quadrupel.

Notes

Brownies met dadel en walnoten