Bereidingswijze:
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de zalmfilet, stukjes sjalot en bleekselderij kort roerbakken. Met een vork uit elkaar halen en fijn stampen. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen en in een mengkom doen. Een mengsel van mayonaise en mascarpone erdoor roeren en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen. De plakjes biet en komkommer over bordjes verdelen en met de koude zalmfilet afdekken.
Aanbevolen bieren: pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de zalm, de frisse smaak van de komkommer en de licht aardse toets van de rode bieten.
Bereidingswijze:
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de zalmfilet, stukjes sjalot en bleekselderij kort roerbakken. Met een vork uit elkaar halen en fijn stampen. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen en in een mengkom doen. Een mengsel van mayonaise en mascarpone erdoor roeren en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen. De plakjes biet en komkommer over bordjes verdelen en met de koude zalmfilet afdekken.
Aanbevolen bieren: pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de zalm, de frisse smaak van de komkommer en de licht aardse toets van de rode bieten.