Bereidingswijze:
De olie in een koekenpan of wok verhitten en de ontdooide doperwten en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en vervolgens met de staafmixer pureren. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met verse koriander of verse munt garneren. Ras el hanout is een aromatische specerijenmelangen uit Noord-Afrika en bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.
Aanbevolen bieren: pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% en mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%.
Bereidingswijze:
De olie in een koekenpan of wok verhitten en de ontdooide doperwten en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en vervolgens met de staafmixer pureren. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met verse koriander of verse munt garneren. Ras el hanout is een aromatische specerijenmelangen uit Noord-Afrika en bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.
Aanbevolen bieren: pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% en mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%.