Gebakken paddestoelen met polenta en Pandora

Opbrengsten1 portie
 250 g gemengde paddestoelen
 50 g gemalen parmezaan
 4 eetlepels olijfolie
 2 teentjes knoflook, geplet
 2 blaadjes fijn gesneden salie of 1 theelepel gedroogde oregano
 peper uit de molen en zout naar smaak
 100 g (snelkook) polenta
 60 cl groentebouillon
 Pandora, ook als begeleidend bier
1

Snij de schoongemaakte paddestoelen in niet te kleine stukjes. Bak ze met de knoflook in een koekenpan of wok op middelhoog vuur tot ze licht bruin kleuren en gaar zijn. Blus af met een scheut Pandora (ongeveer 10 cl) en haal van het vuur als het bier verdampt is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Kook de polenta in 4 minuten gaar in de bouillon met de salie. Voeg als de polenta dik wordt de parmezaan toe.

3

Schenk de polenta op de borden, liefst in een kookring voor een mooi resultaat. Verwijder de kookring en schep de paddestoelen op de polenta. Drink hierbij een gekoeld glas Pandora.

Ingrediënten

 250 g gemengde paddestoelen
 50 g gemalen parmezaan
 4 eetlepels olijfolie
 2 teentjes knoflook, geplet
 2 blaadjes fijn gesneden salie of 1 theelepel gedroogde oregano
 peper uit de molen en zout naar smaak
 100 g (snelkook) polenta
 60 cl groentebouillon
 Pandora, ook als begeleidend bier

Aanwijzingen

1

Snij de schoongemaakte paddestoelen in niet te kleine stukjes. Bak ze met de knoflook in een koekenpan of wok op middelhoog vuur tot ze licht bruin kleuren en gaar zijn. Blus af met een scheut Pandora (ongeveer 10 cl) en haal van het vuur als het bier verdampt is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Kook de polenta in 4 minuten gaar in de bouillon met de salie. Voeg als de polenta dik wordt de parmezaan toe.

3

Schenk de polenta op de borden, liefst in een kookring voor een mooi resultaat. Verwijder de kookring en schep de paddestoelen op de polenta. Drink hierbij een gekoeld glas Pandora.

Notes

Gebakken paddestoelen met polenta en Pandora