Knolselderij met gerookte zalmfilet en komkommer

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g knolselderij, geschild
 150 g licht gerookte zalmfilet, dunne plakjes
 4 eetlepels geschilde komkommer blokjes, zonder zaadlijst
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel vers citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De komkommer blokjes gedurende 30 tot 40 minuten in een mengsel van 1 eetlepel olie en 1 eetlepel vers citroensap marineren.

2

De geschilde knolselderij in de vorm van frietjes snijden en in een mengkom doen. De olie en weinig zout over de knolselderij verdelen. Op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten licht roosteren en laten afkoelen.

3

Vervolgens met een plakje zalmfilet omwikkelen en met de blokjes komkommer garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet al te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 250 g knolselderij, geschild
 150 g licht gerookte zalmfilet, dunne plakjes
 4 eetlepels geschilde komkommer blokjes, zonder zaadlijst
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel vers citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De komkommer blokjes gedurende 30 tot 40 minuten in een mengsel van 1 eetlepel olie en 1 eetlepel vers citroensap marineren.

2

De geschilde knolselderij in de vorm van frietjes snijden en in een mengkom doen. De olie en weinig zout over de knolselderij verdelen. Op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten licht roosteren en laten afkoelen.

3

Vervolgens met een plakje zalmfilet omwikkelen en met de blokjes komkommer garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet al te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Knolselderij met gerookte zalmfilet en komkommer