Asperges met lamsoren en biersaus met Karel van de Kaapse Brouwers

Opbrengsten1 portie
 3 dl groentebouillon
 1,50 dl Karel (Kaapse Brouwers)
 1 uitje
 1 eetlepel tarwebloem
 olijfolie
 250 g lamsoren
 12 middelgrote asperges
 1 theelepel verse tijm
 1 theelepel peterselie
 1 theelepel dragon
 1 laurierblad
 4 gekneusde jeneverbessen
 1 mespunt nootmuskaat
 peper en zout naar smaak
1

Fruit het gesnipperde uitje in 2 eetlepels olijfolie. Strooi de tarwe bloem over de uitjes, roer en bak een minuutje mee. 2 eetlepels olijfolie.

Kook of stoom de goed geschilde asperges ongeveer 12 minuten. Serveer 3 asperges per bord met nootmuskaat, zout en peper. Voeg een flinke lepel gewokte lamsoren toe met een ruime schep biersaus.

Een licht gekoeld glas Karel bij de asperges serveren.

2

Bouillon, bier, laurierblad, jeneverbessen toevoegen. 10 minuten, onder af en toe roeren, laten inkoken op laag vuur. Voor het serveren de resterende kruiden toevoegen. Minuutje meeverwarmen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Wok de lamsoren kort in

3

Voor het serveren de resterende kruiden toevoegen. Minuutje meeverwarmen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

4

Wok de lamsoren kort in 2 eetlepels olijfolie.

Kook of stoom de goed geschilde asperges ongeveer 12 minuten. Serveer 3 asperges per bord met nootmuskaat, zout en peper. Voeg een flinke lepel gewokte lamsoren toe met een ruime schep biersaus.

Een licht gekoeld glas Karel bij de asperges serveren.

Ingrediënten

 3 dl groentebouillon
 1,50 dl Karel (Kaapse Brouwers)
 1 uitje
 1 eetlepel tarwebloem
 olijfolie
 250 g lamsoren
 12 middelgrote asperges
 1 theelepel verse tijm
 1 theelepel peterselie
 1 theelepel dragon
 1 laurierblad
 4 gekneusde jeneverbessen
 1 mespunt nootmuskaat
 peper en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Fruit het gesnipperde uitje in 2 eetlepels olijfolie. Strooi de tarwe bloem over de uitjes, roer en bak een minuutje mee. 2 eetlepels olijfolie.

Kook of stoom de goed geschilde asperges ongeveer 12 minuten. Serveer 3 asperges per bord met nootmuskaat, zout en peper. Voeg een flinke lepel gewokte lamsoren toe met een ruime schep biersaus.

Een licht gekoeld glas Karel bij de asperges serveren.

2

Bouillon, bier, laurierblad, jeneverbessen toevoegen. 10 minuten, onder af en toe roeren, laten inkoken op laag vuur. Voor het serveren de resterende kruiden toevoegen. Minuutje meeverwarmen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Wok de lamsoren kort in

3

Voor het serveren de resterende kruiden toevoegen. Minuutje meeverwarmen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

4

Wok de lamsoren kort in 2 eetlepels olijfolie.

Kook of stoom de goed geschilde asperges ongeveer 12 minuten. Serveer 3 asperges per bord met nootmuskaat, zout en peper. Voeg een flinke lepel gewokte lamsoren toe met een ruime schep biersaus.

Een licht gekoeld glas Karel bij de asperges serveren.

Notes

Asperges met lamsoren en biersaus met Karel van de Kaapse Brouwers