Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
Het sjalotje schillen en in kleine stukjes snijden.
De harde onderkant van de prei verwijderen. Het prei blad in de lengte snijden en halveren. In een stoommandje kort stomen en af laten koelen.
De zalmfilet in stukjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. Stukjes zalmfilet toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens de fijn gekneusde venkelzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
Na het afkoelen met een vork fijn maken, de mayonaise erdoor roeren en 1 uur in de koelkast plaatsen. Dit gekoelde mengsel over de prei bladen verdelen en oprollen. Met kleine kappertjes garneren. Als aperitiefhapje serveren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond tussen 5 en 7 vol%.
Het sjalotje schillen en in kleine stukjes snijden.
De harde onderkant van de prei verwijderen. Het prei blad in de lengte snijden en halveren. In een stoommandje kort stomen en af laten koelen.
De zalmfilet in stukjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. Stukjes zalmfilet toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens de fijn gekneusde venkelzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
Na het afkoelen met een vork fijn maken, de mayonaise erdoor roeren en 1 uur in de koelkast plaatsen. Dit gekoelde mengsel over de prei bladen verdelen en oprollen. Met kleine kappertjes garneren. Als aperitiefhapje serveren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond tussen 5 en 7 vol%.