Pastrami met vijgen- en uiencompote en gemengde sla

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g fijngesneden pastrami of mager pekelvlees
 3 gedroogde vijgen
 2 sjalotjes
 1 dl donker bier tussen 6 en 7 vol%, bijvoorbeeld dubbel
 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met onder meer rucola
 dunne reepjes geroosterd (stok)brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gedroogde vijgen in piepkleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

De sjalotjes schillen, in kleine stukjes snijden en in eetlepel olie roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde stukjes vijg en het restant van het bier erdoor roeren. Vijftien minuten met de deksel op de pan laten pruttelen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.

3

Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla over bordjes verdelen en de fijngesneden pastrami (of mager pekelvlees) samen met de vijgen- en uiencompote erop plaatsen. Serveren met dunne reepjes geroosterd (stok)brood. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier en donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 7 vol%.

Ingrediënten

 200 g fijngesneden pastrami of mager pekelvlees
 3 gedroogde vijgen
 2 sjalotjes
 1 dl donker bier tussen 6 en 7 vol%, bijvoorbeeld dubbel
 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met onder meer rucola
 dunne reepjes geroosterd (stok)brood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De gedroogde vijgen in piepkleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

De sjalotjes schillen, in kleine stukjes snijden en in eetlepel olie roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde stukjes vijg en het restant van het bier erdoor roeren. Vijftien minuten met de deksel op de pan laten pruttelen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.

3

Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla over bordjes verdelen en de fijngesneden pastrami (of mager pekelvlees) samen met de vijgen- en uiencompote erop plaatsen. Serveren met dunne reepjes geroosterd (stok)brood. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier en donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 7 vol%.

Notes

Pastrami met vijgen- en uiencompote en gemengde sla