Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Witbier
De gedroogde vijgen in piepkleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.
De sjalotjes schillen, in kleine stukjes snijden en in eetlepel olie roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde stukjes vijg en het restant van het bier erdoor roeren. Vijftien minuten met de deksel op de pan laten pruttelen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla over bordjes verdelen en de fijngesneden pastrami (of mager pekelvlees) samen met de vijgen- en uiencompote erop plaatsen. Serveren met dunne reepjes geroosterd (stok)brood. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier en donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 7 vol%.
De gedroogde vijgen in piepkleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.
De sjalotjes schillen, in kleine stukjes snijden en in eetlepel olie roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde stukjes vijg en het restant van het bier erdoor roeren. Vijftien minuten met de deksel op de pan laten pruttelen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla over bordjes verdelen en de fijngesneden pastrami (of mager pekelvlees) samen met de vijgen- en uiencompote erop plaatsen. Serveren met dunne reepjes geroosterd (stok)brood. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier en donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 7 vol%.