Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen. De makreelfilet met een vork uit elkaar halen en in een mengkom met geraspte rode ui, verse munt, blokjes komkommer en vers citroensap goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen.
De dunne sneden stokbrood op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten lichtbruin roosteren. Na het roosteren lichtjes met de teen knoflook insmeren en de olijfolie gelijkmatig erover druppelen.
Het gekoelde mengsel erover verdelen. Naar smaak met rode chilipeper vlokken bestrooien voor een pikant effect (optie).
Een goed gekoeld glas Brand IPA van 7 vol% erbij serveren. Dit fruitige bier met een duidelijke citroentoets en een aangename licht bittere afdronk, combineert prima met de frisse smaak van de komkommer, citroensap en verse munt in combinatie met de gerookte smaak en de licht geroosterde smaak van de sneden geroosterd stokbrood.
Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen. De makreelfilet met een vork uit elkaar halen en in een mengkom met geraspte rode ui, verse munt, blokjes komkommer en vers citroensap goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen.
De dunne sneden stokbrood op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten lichtbruin roosteren. Na het roosteren lichtjes met de teen knoflook insmeren en de olijfolie gelijkmatig erover druppelen.
Het gekoelde mengsel erover verdelen. Naar smaak met rode chilipeper vlokken bestrooien voor een pikant effect (optie).
Een goed gekoeld glas Brand IPA van 7 vol% erbij serveren. Dit fruitige bier met een duidelijke citroentoets en een aangename licht bittere afdronk, combineert prima met de frisse smaak van de komkommer, citroensap en verse munt in combinatie met de gerookte smaak en de licht geroosterde smaak van de sneden geroosterd stokbrood.