Gerookte eendenborstfilet met honing- sinaasappeldressing en pistachenootjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
 1 eetlepel bloemenhoning
 5 eetlepels vers sinaasappelsap
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde pistachenootjes
 75 g gemengde sla, gewassen (kant en klaar)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom een dressing maken van de bloemenhoning, het sinaasappelsap en de zonnebloemolie. Met de staafmixer goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De gemengde sla over bordjes verdelen en de dunne plakjes eendenborstfilet erop rangschikken. De dressing er gelijkmatig over druppelen.

3

Serveren met licht geroosterd stokbrood of reepjes ciabatta. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), blond tussen 5 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%, Rauchbier (niet te zwaar gerookt) tussen 6 en 8 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 300 g gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
 1 eetlepel bloemenhoning
 5 eetlepels vers sinaasappelsap
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde pistachenootjes
 75 g gemengde sla, gewassen (kant en klaar)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom een dressing maken van de bloemenhoning, het sinaasappelsap en de zonnebloemolie. Met de staafmixer goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De gemengde sla over bordjes verdelen en de dunne plakjes eendenborstfilet erop rangschikken. De dressing er gelijkmatig over druppelen.

3

Serveren met licht geroosterd stokbrood of reepjes ciabatta. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), blond tussen 5 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%, Rauchbier (niet te zwaar gerookt) tussen 6 en 8 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Gerookte eendenborstfilet met honing- sinaasappeldressing en pistachenootjes