Snipper twee uien en laat die op laag vuur zacht worden in ongeveer 10-15 minuten.
Kook intussen 600 g koolraap en 900 g aardappels gaar. Stamp de koolraap fijn met 150 ml melk. Voeg dan de aardappels toe, nog wat melk als dat nodig is en een flinke klont boter. Meng de uien, de aardappel en de koolraap. Voeg, naar smaak, wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en vet een ovenvaste schaal in. Zorg dat de puree eerder te nat dan te droog is.
Doe de stamppot in de schaal en bedek deze met een laagje geraspte oude kaas (ongeveer 150 gram). Gratineer dit in 20 minuten goudbruin. (Liefhebbers kunnen 150 gram uitgebakken spekjes aan de stamppot toevoegen.)
Serveer de stamppot vergezeld van een gekoeld glas Saense Tripel van brouwerij Breugem.
Snipper twee uien en laat die op laag vuur zacht worden in ongeveer 10-15 minuten.
Kook intussen 600 g koolraap en 900 g aardappels gaar. Stamp de koolraap fijn met 150 ml melk. Voeg dan de aardappels toe, nog wat melk als dat nodig is en een flinke klont boter. Meng de uien, de aardappel en de koolraap. Voeg, naar smaak, wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en vet een ovenvaste schaal in. Zorg dat de puree eerder te nat dan te droog is.
Doe de stamppot in de schaal en bedek deze met een laagje geraspte oude kaas (ongeveer 150 gram). Gratineer dit in 20 minuten goudbruin. (Liefhebbers kunnen 150 gram uitgebakken spekjes aan de stamppot toevoegen.)
Serveer de stamppot vergezeld van een gekoeld glas Saense Tripel van brouwerij Breugem.