Roerei met asperges en Parmezaanse kaas en KIEM

Opbrengsten1 portie
 4 grote eieren, bio kwaliteit
 4 eetlepels (koffie)room
 200 g witte of groene asperges (afhankelijk van de beschikbaarheid)
 2 eetlepels roomboter
 4 eetlepels beetgaar gekookte preiringetjes
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of pittig of extra belegen kaas
 gemengde sla, met onder meer botersla en rucola
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Witte of groene asperges gebruiken, gelet op de beschikbaarheid en het seizoen. De harde onderkant van de asperges afsnijden. De witte asperges schillen en in stukjes snijden. Enkele aspergepunten voor de garnering bewaren. De groene asperges hoeven niet geschild te worden en ook enkele groene aspergepunten bewaren.

2

In een mengkom de eieren goed klutsen met de (koffie)room. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen. De stukjes asperge kort om en om bakken en het eimengsel en de beetgaar gekookte preiringetjes al roerende toevoegen. Goed blijven roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Eventueel met de deksel op de pan nog zeer kort garen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

In gelijkmatige stukken verdelen, op blaadjes sla besprenkeld met olijfolie leggen en met aspergepunten en geraspte kaas garneren. Eventueel met een speciaal vormpje rondjes uit het roerei steken.

4

Een goed gekoeld glas KIEM erbij serveren. Dit verfrissende bier van 6,5 vol%, met een aangename hopgeur en milde afdronk komt goed tot z’n recht met de zachte smaak van de asperges in combinatie met de pittige smaak van de kaas.

Ingrediënten

 4 grote eieren, bio kwaliteit
 4 eetlepels (koffie)room
 200 g witte of groene asperges (afhankelijk van de beschikbaarheid)
 2 eetlepels roomboter
 4 eetlepels beetgaar gekookte preiringetjes
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of pittig of extra belegen kaas
 gemengde sla, met onder meer botersla en rucola
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Witte of groene asperges gebruiken, gelet op de beschikbaarheid en het seizoen. De harde onderkant van de asperges afsnijden. De witte asperges schillen en in stukjes snijden. Enkele aspergepunten voor de garnering bewaren. De groene asperges hoeven niet geschild te worden en ook enkele groene aspergepunten bewaren.

2

In een mengkom de eieren goed klutsen met de (koffie)room. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen. De stukjes asperge kort om en om bakken en het eimengsel en de beetgaar gekookte preiringetjes al roerende toevoegen. Goed blijven roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Eventueel met de deksel op de pan nog zeer kort garen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

In gelijkmatige stukken verdelen, op blaadjes sla besprenkeld met olijfolie leggen en met aspergepunten en geraspte kaas garneren. Eventueel met een speciaal vormpje rondjes uit het roerei steken.

4

Een goed gekoeld glas KIEM erbij serveren. Dit verfrissende bier van 6,5 vol%, met een aangename hopgeur en milde afdronk komt goed tot z’n recht met de zachte smaak van de asperges in combinatie met de pittige smaak van de kaas.

Notes

Roerei met asperges en Parmezaanse kaas en KIEM