Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
In een mengkom het gehakt met de geraspte ui, fijn gewreven beschuiten, rode paprikapoeder en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast 1 uur laten opstijven.
Vervolgens gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een braadpan verhitten en de gehaktballetjes kort aan beide kanten aanbraden. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en met de deksel op de pan gedurende 30 tot 35 minuten stoven. De balletjes af en toe omkeren.
De kikkererwten kort verwarmen,ras el hanout en geperste knoflook erdoor roeren en met een vork fijn maken of met een staafmixer pureren. De kikkererwten kunnen worden vervangen door gele linzen. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmelange, die in grote supermarkten en gespecialiseerde voedingswinkels verkrijgbaar is. De puree van kikkererwten met de warme gehaktballetjes en saus serveren.
Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.
In een mengkom het gehakt met de geraspte ui, fijn gewreven beschuiten, rode paprikapoeder en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast 1 uur laten opstijven.
Vervolgens gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een braadpan verhitten en de gehaktballetjes kort aan beide kanten aanbraden. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en met de deksel op de pan gedurende 30 tot 35 minuten stoven. De balletjes af en toe omkeren.
De kikkererwten kort verwarmen,ras el hanout en geperste knoflook erdoor roeren en met een vork fijn maken of met een staafmixer pureren. De kikkererwten kunnen worden vervangen door gele linzen. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmelange, die in grote supermarkten en gespecialiseerde voedingswinkels verkrijgbaar is. De puree van kikkererwten met de warme gehaktballetjes en saus serveren.
Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.