Het lamsvlees in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, vers citroensap en gekneusde rozemarijn draadjes marineren. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen. Zoveel mogelijk het wit van de courgette afsnijden en in kleine blokjes snijden. De rode paprika in kleine blokjes snijden.
De zonnebloemolie in een wok verhitten en de bleekselderij, courgette, stukjes sjalot en rode paprika kort roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de geperste knoflook en de gevogelte- of groenten fond erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra fond gebruiken. Dit mengsel warm houden.
Zoveel mogelijk de gekneusde rozemarijn draadjes van het lamsvlees verwijderen en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten roosteren tot een lichtbruine kleur is ontstaan. Af en toe omkeren.
De spiesjes en de groenten over voorverwarmde borden verdelen en met stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Dorstvlegel erbij serveren. Dit fruitige bier van het type Saison van 6 vol%, met een milde hopbitterheid en een aangename droge afdronk, combineert goed met de licht geroosterde smaak van het lamsvlees en de zachte smaak van de groenten.
Het lamsvlees in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, vers citroensap en gekneusde rozemarijn draadjes marineren. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen. Zoveel mogelijk het wit van de courgette afsnijden en in kleine blokjes snijden. De rode paprika in kleine blokjes snijden.
De zonnebloemolie in een wok verhitten en de bleekselderij, courgette, stukjes sjalot en rode paprika kort roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de geperste knoflook en de gevogelte- of groenten fond erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra fond gebruiken. Dit mengsel warm houden.
Zoveel mogelijk de gekneusde rozemarijn draadjes van het lamsvlees verwijderen en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten roosteren tot een lichtbruine kleur is ontstaan. Af en toe omkeren.
De spiesjes en de groenten over voorverwarmde borden verdelen en met stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Dorstvlegel erbij serveren. Dit fruitige bier van het type Saison van 6 vol%, met een milde hopbitterheid en een aangename droge afdronk, combineert goed met de licht geroosterde smaak van het lamsvlees en de zachte smaak van de groenten.