Geitenkaas met bloemenhoning, peer en Budels Bio Honing

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 romige, jonge geitenkaasjes
 4 eetlepels bloemenhoning
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 rijpe peer, bijvoorbeeld Doyenné du Comice of Conference
 2 eetlepels kleine pijnboompitten
 50 g gemengde sla of kropsla
 warme toast of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Kropsla of gemengde sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.

2

De jonge geitenkaasjes zo kort mogelijk in een voorverwarmde oven plaatsen. De peer schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. De uitgelekte sla in een mengkom met de olie mengen en op smaak brengen met peper en zout. De sla over borden verdelen, warme geitenkaas in het midden plaatsen en met de bloemenhoning bedruipen. Met dunne plakjes peer en kleine pijnboompitten garneren.

3

Met warme toast of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Budels Bio Honing. Dit zachte en frisse blonde bier van 4,5 vol% met een vleugje honing, past goed bij de romige smaak van de jonge geitenkaas in combinatie met de zachte fruitige smaak van de rijpe peer en de bloemenhoning.

Ingrediënten

 4 romige, jonge geitenkaasjes
 4 eetlepels bloemenhoning
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 rijpe peer, bijvoorbeeld Doyenné du Comice of Conference
 2 eetlepels kleine pijnboompitten
 50 g gemengde sla of kropsla
 warme toast of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Kropsla of gemengde sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.

2

De jonge geitenkaasjes zo kort mogelijk in een voorverwarmde oven plaatsen. De peer schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. De uitgelekte sla in een mengkom met de olie mengen en op smaak brengen met peper en zout. De sla over borden verdelen, warme geitenkaas in het midden plaatsen en met de bloemenhoning bedruipen. Met dunne plakjes peer en kleine pijnboompitten garneren.

3

Met warme toast of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Budels Bio Honing. Dit zachte en frisse blonde bier van 4,5 vol% met een vleugje honing, past goed bij de romige smaak van de jonge geitenkaas in combinatie met de zachte fruitige smaak van de rijpe peer en de bloemenhoning.

Notes

Geitenkaas met bloemenhoning, peer en Budels Bio Honing