De oven voorverwarmen op 180 tot 200 graden Celsius.
In een mengkom een glad beslag met de staafmixer maken van het bakmeel, de eieren, melk, olie en bakpoeder.
De gegrilde rode paprika in blokjes of stukjes snijden. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en in blokjes of kleine stukjes snijden. Deze stukjes en de Provençaalse kruidenmelange door het mengsel roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Het beslag over papieren cakevormpjes verdelen en in een vuurvaste muffinvorm plaatsen. De muffins in de voorverwarmde oven plaatsen en in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen, met Parmezaanse kaas bestrooien en op een rooster iets laten afkoelen.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier met een volmondige smaak en een aangenaam licht zoetje, past goed bij de smaak van de courgette, de subtiele licht geroosterde toets van de rode paprika en de licht zilte smaak van de Parmezaanse kaas.
De oven voorverwarmen op 180 tot 200 graden Celsius.
In een mengkom een glad beslag met de staafmixer maken van het bakmeel, de eieren, melk, olie en bakpoeder.
De gegrilde rode paprika in blokjes of stukjes snijden. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en in blokjes of kleine stukjes snijden. Deze stukjes en de Provençaalse kruidenmelange door het mengsel roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Het beslag over papieren cakevormpjes verdelen en in een vuurvaste muffinvorm plaatsen. De muffins in de voorverwarmde oven plaatsen en in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen, met Parmezaanse kaas bestrooien en op een rooster iets laten afkoelen.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier met een volmondige smaak en een aangenaam licht zoetje, past goed bij de smaak van de courgette, de subtiele licht geroosterde toets van de rode paprika en de licht zilte smaak van de Parmezaanse kaas.