Ei met ansjovis, olijven en kappertjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 hardgekookte eieren
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 3 eetlepels reepjes ansjovis
 4 eetlepels reepjes gegrilde rode paprika
 4 eetlepels groene olijven, gevuld met rode paprika, gehalveerd
 2 eetlepels kleine kappertjes
 1 mespunt Cayenne peper of andere pikante soort peper
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De hardgekookte eieren halveren en het eigeel eruit halen. In een mengkom met de mayonaise en een mespunt Cayenne peper of andere pikante peper mengen. Ongeveer 45 minuten in de koelkast plaatsen.

2

Het mengsel in een spuitzak doen en over de eieren verdelen. Met reepjes gegrilde rode paprika, ansjovis, kleine kappertjes en groene olijven garneren. Met reepjes stokbrood of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, milde India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 4 hardgekookte eieren
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 3 eetlepels reepjes ansjovis
 4 eetlepels reepjes gegrilde rode paprika
 4 eetlepels groene olijven, gevuld met rode paprika, gehalveerd
 2 eetlepels kleine kappertjes
 1 mespunt Cayenne peper of andere pikante soort peper
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De hardgekookte eieren halveren en het eigeel eruit halen. In een mengkom met de mayonaise en een mespunt Cayenne peper of andere pikante peper mengen. Ongeveer 45 minuten in de koelkast plaatsen.

2

Het mengsel in een spuitzak doen en over de eieren verdelen. Met reepjes gegrilde rode paprika, ansjovis, kleine kappertjes en groene olijven garneren. Met reepjes stokbrood of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, milde India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Ei met ansjovis, olijven en kappertjes