De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.
Een middelgroot bakblik zo gelijkmatig mogelijk met 25 gram roomboter bestrijken. De stukjes dadel, geraspte verse gember, fijngehakte gemberbolletjes, 100 gram zachte roomboter en basterdsuiker goed mengen in een kom. Giet er 2 tot 2,5 dl kokend water en de rum (optie) bij. Goed roeren en 5 tot 10 minuten laten rusten.
Vervolgens het cakemeel, de bakpoeder en de gemengde specerijenpoeder al roerende toevoegen. Dit mengsel over het ingevette bakblik verdelen. In het midden van de oven gedurende 40 tot 45 minuten plaatsen, totdat het brood stevig aanvoelt. Het brood uit de oven halen en laten afkoelen.
Koud serveren op met poedersuiker bestrooide dessertbordjes.
Een licht gekoeld proefglas (10 of 15 cl) of glas ReuZ Black IPA erbij serveren. De volmondige smaak van dit bier met toetsen van karamel en geroosterde mout past goed bij de zoete smaak van de dadels in combinatie met de fruitige toets van de gember.
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.
Een middelgroot bakblik zo gelijkmatig mogelijk met 25 gram roomboter bestrijken. De stukjes dadel, geraspte verse gember, fijngehakte gemberbolletjes, 100 gram zachte roomboter en basterdsuiker goed mengen in een kom. Giet er 2 tot 2,5 dl kokend water en de rum (optie) bij. Goed roeren en 5 tot 10 minuten laten rusten.
Vervolgens het cakemeel, de bakpoeder en de gemengde specerijenpoeder al roerende toevoegen. Dit mengsel over het ingevette bakblik verdelen. In het midden van de oven gedurende 40 tot 45 minuten plaatsen, totdat het brood stevig aanvoelt. Het brood uit de oven halen en laten afkoelen.
Koud serveren op met poedersuiker bestrooide dessertbordjes.
Een licht gekoeld proefglas (10 of 15 cl) of glas ReuZ Black IPA erbij serveren. De volmondige smaak van dit bier met toetsen van karamel en geroosterde mout past goed bij de zoete smaak van de dadels in combinatie met de fruitige toets van de gember.