Beenham en spinazie met gele erwtenpuree en Brand Saison

Opbrengsten1 portie
 8 plakjes gekookte beenham
 200 g wilde spinazie, gewassen
 2 kleine sjalotjes
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 10 eetlepels gekookte gele linzen of kikkererwten (uit pot)
 8 tot 10 eetlepels gevogelte- of groentebouillon
 • 2 tot 3 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De sjalotjes schillen en in kleine stukjes snijden.

2

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de gewassen en uitgelekte wilde spinazie zo kort mogelijk roerbakken. Het overtollige vocht verwijderen, op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gekookte gele linzen of kikkererwten en de gevogelte- of groentebouillon erdoor roeren en al roerende kort verwarmen. Ras el hanout toevoegen, goed roeren en met een staafmixer pureren. Deze Noord-Afrikaanse kruidenmelange is verkrijgbaar in grote supermarkten en bij Noord-Afrikaanse, mediterrane en oosterse voedingswinkels.

4

De gewokte spinazie fijnsnijden en over de plakjes beenham verdelen en oprollen. Met de puree van gele linzen of kikkererwten serveren. Naar smaak met flinterdun gesneden ringetjes Spaanse peper garneren (optie).

5

De frisse en fruitige smaak en de aangename licht droge afdronk van Brand Saison van 6,5 vol%, passen goed bij de zachte smaak van de spinazie in combinatie met de lichte kruidigheid van de gepureerde gele linzen.

Ingrediënten

 8 plakjes gekookte beenham
 200 g wilde spinazie, gewassen
 2 kleine sjalotjes
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 10 eetlepels gekookte gele linzen of kikkererwten (uit pot)
 8 tot 10 eetlepels gevogelte- of groentebouillon
 • 2 tot 3 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De sjalotjes schillen en in kleine stukjes snijden.

2

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de gewassen en uitgelekte wilde spinazie zo kort mogelijk roerbakken. Het overtollige vocht verwijderen, op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gekookte gele linzen of kikkererwten en de gevogelte- of groentebouillon erdoor roeren en al roerende kort verwarmen. Ras el hanout toevoegen, goed roeren en met een staafmixer pureren. Deze Noord-Afrikaanse kruidenmelange is verkrijgbaar in grote supermarkten en bij Noord-Afrikaanse, mediterrane en oosterse voedingswinkels.

4

De gewokte spinazie fijnsnijden en over de plakjes beenham verdelen en oprollen. Met de puree van gele linzen of kikkererwten serveren. Naar smaak met flinterdun gesneden ringetjes Spaanse peper garneren (optie).

5

De frisse en fruitige smaak en de aangename licht droge afdronk van Brand Saison van 6,5 vol%, passen goed bij de zachte smaak van de spinazie in combinatie met de lichte kruidigheid van de gepureerde gele linzen.

Notes

Beenham en spinazie met gele erwtenpuree en Brand Saison